A A A
Heeft u vragen? Bel ons gerust op 0252 204 040

Over onze apotheek

Medische informatie

De apotheker is de specialist op het gebied van medicijnen. Hij kan u daar alle nodige en duidelijke informatie over geven. Als u voor het eerst een bepaald medicijn gaat gebruiken, kan de apotheker eventuele bijzonderheden van dit middel met u bespreken. Hij kan uitleggen wat de werking en het doel van het medicijn zijn, aangeven wanneer u verbetering van uw klachten kunt verwachten, welke bijwerkingen er eventueel kunnen optreden en hoe u het medicijn moet gebruiken. U kunt altijd terecht bij de apotheker met vragen over uw medicijnen.

In de publieksruimte van de apotheek vindt u volop nuttige informatie. In onze spreekruimte nemen wij zo nodig tijd om u onder vier ogen te helpen met vragen.

Een goede therapie

Voordat de apotheker u uw medicijnen geeft, controleert hij een aantal zaken:
Gebruikt u medicijnen die elkaars werking ongunstig beïnvloeden?
Gebruikt u verschillende medicijnen tegelijkertijd die hetzelfde effect hebben?
Heeft u een ziekte of allergie, waardoor een bepaald medicijn beter niet gebruikt kan worden?
De apotheker controleert zo of het voorgeschreven middel aan u kan worden gegeven. Bij twijfel neemt hij contact op met uw arts.

Privacy

Apotheek Lisse heeft een ruime spreekkamer. Wilt u rustig over uw medicijnen en het gebruik praten of zijn er persoonlijke zaken die u wilt bespreken, laat dit weten en maak gebruik van de mogelijkheid voor een gesprek.

Bezorgen van medicijnen

Op uw verzoek kunnen medicijnen of hulpmiddelen zonder extra kosten bij u thuis worden afgeleverd.

Medicijnen op maat

Als er geen kant- en klare medicijn verkrijgbaar is, wordt in Apotheek Lisse een medicijn op maat gemaakt. Voorbeelden hiervan zijn het bereiden van medicijnen voor kinderen en voor mensen met slikklachten. Regelmatig worden crèmes en zalven speciaal voor patiënten samengesteld. Een andere vorm van medicijnen op maat maken, is het aanbieden van medicatie verpakt per dag en per inname moment.

Medicijnpaspoort

Apotheek Lisse zet uw medicijnen graag voor u op een rij in een ‘Medicijnpaspoort’. Dit is een document waarin alle gegevens over uw medicijngebruik bij elkaar staan. Makkelijk als u in het buitenland een apotheker of een arts nodig heeft