A A A
Heeft u vragen? Bel ons gerust op 0252 204 040

Over ons

Voorlichtingsbijeenkomst

Apotheek Lisse zal minstens één keer per jaar een voorlichtingsbijeenkomst over het gebruik van medicatie voor patiënten organiseren. Uitnodigingen worden t.z.t. verstuurd.

Servicedag

Apotheek Lisse zal ook elk jaar een servicedag voor diabetespatienten met een bloedglucosemeter organiseren. Deze vindt altijd plaats in de diabetesweek in november. In deze week kunnen mensen (met of zonder suikerziekte) hun suikerwaarde laten meten. Tevens vindt in deze week de controle plaats van de glucosemeter (APK voor de bloedglucosemeter) om te kijken of het apparaat nog aan de kwaliteitseisen voldoet, maar ook om te kijken of het prikken van de suiker nog goed gaat.

Medische informatie

De apotheker is de specialist op het gebied van medicijnen. Hij of zij kan u alle nodige en duidelijke informatie geven. Als u voor het eerst een bepaald medicijn gaat gebruiken, zal de apotheker eventuele bijzonderheden van dit middel met u bespreken. Hij zal uitleggen wat de werking en het doel van het medicijn zijn, aangeven wanneer u verbetering van uw klachten kunt verwachten, welke bijwerkingen er eventueel kunnen optreden en hoe u het medicijn moet gebruiken. U kunt altijd terecht bij de apotheker met vragen over uw medicijnen.

In de publieksruimte van de apotheek vindt u volop nuttige informatie. In onze ruime spreekkamer nemen wij, als u dat wenst, de tijd om u onder vier ogen te helpen met vragen.

Een goede therapie

Voordat de apotheker u uw medicijnen geeft, controleert hij een aantal zaken:

  • Gebruikt u medicijnen die elkaars werking ongunstig beïnvloeden?
  • Gebruikt u verschillende medicijnen tegelijkertijd die hetzelfde effect hebben?
  • Heeft u een ziekte of allergie, waardoor een bepaald medicijn beter niet door u gebruikt kan worden?
  • De apotheker controleert zo of het voorgeschreven middel aan u kan worden gegeven. In geval van twijfel neemt hij contact op met uw arts.

Privacy

Apotheek Lisse heeft een ruime spreekkamer. Als u eens rustig over uw medicijnen en het gebruik wilt praten of zijn er persoonlijke zaken die u wilt bespreken, laat dit weten en maak gebruik van de mogelijkheid voor een gesprek.

Bezorgen van medicijnen

Op uw verzoek kunnen medicijnen of hulpmiddelen zonder extra kosten bij u thuis worden afgeleverd.

Medicijnen op maat

Als er geen kant en klaar medicijn verkrijgbaar is, wordt in Apotheek Lisse het medicijn op maat gemaakt. Voorbeelden hiervan zijn het bereiden van medicijnen voor kinderen en voor mensen met slikklachten. Regelmatig worden crèmes en zalven speciaal voor patiënten samengesteld. Een andere vorm van medicijnen op maat maken, is het aanbieden van medicatie verpakt per dag en per inname moment.

Medicijnpaspoort

Apotheek Lisse zet uw medicijnen graag voor u op een rij in een ‘Medicijnpaspoort’. Dit is een document waarin alle gegevens over uw medicijngebruik bij elkaar staan. Het zal u van pas komen als u in het buitenland een apotheker of een arts nodig heeft.